Categorie: Știri internaționale

print marea britaniePotrivit CNN, sursele din Palatul Regal Kensington au anunţat că Prinţul William şi Ducesa de Cambridge au ales pentru fiul lor numele de GEORGE ALEXANDER LOUIS.

Cuplul princiar a aşteptat două zile înainte de anunţarea deciziei privind prenumele bebeluşului regal care a venit pe lujme în ziua de 22 iulie 2013. Tinerii părinţi s-au hotărât destul de repede, având în vedere că, în 1948, Regina a anunţat abia după o lună numele Prinţului Charles, iar prinţul William a primit numele la o săptămână de la naştere.

Titlul oficial pe care îl va deţine fiul prinţului William va fi „Alteţa sa regală prinţul de Cambridge", după cum a anunţat serviciul de presă al Palatului Saint James pentru Daily Mail.
Surse regale au declarat că numele bebeluşului nu sunt simbolice, ci doar le-au plăcut părinţilor.

În acest timp, în marea Britanie s-au organizat pariuri cu privire la numele prinţului, cle mai „votate" fiind George, urmat de James, Alexander, Henry şi Louis, titrează puterea.ro.

În istoria Marii Britanii au existat, până acum, şase regi pe nume George, începând cu George I, născut în Germania, primul rege de Hanovra al Marii Britanii, care a urcat pe tron în 1714. Ultimul rege britanic, înainte ca tronul să fie ocupat de femei, a fost regele George al VI-lea, soţul Reginei-Mame şi tatăl reginei Elisabeta a II-a.

Foto: Daily Mail

Back To Top