Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

obamaBarack Obama a îndemnat din nou la o modificare a legislaţiei privind deţinerea de arme de foc, duminică seara, în cursul unei ceremonii în memoria victimelor atacului armat comis luni într-un imobil aparţinând Marinei, la Washington.

„Nicio altă naţiune avansată nu se confruntă cu acest tip de violenţe. Niciuna", a subliniat preşedintele american la Navy Yard, un cartier aflat în sud-estul capitalei federale, unde 12 persoane şi atacatorul au fost ucise, titrează realitatea.net.

„Dacă vrem într-adevăr să onorăm aceşti 12 bărbaţi şi femei, dacă vrem cu adevărat să fim o ţară în care să putem munci, merge la şcoală şi merge să ne plimbăm pe stradă fără să fim afectaţi de violenţă şi fără să ne temem că sunt furate atâtea vieţi cu un glonţ de la o armă de foc, atunci trebuie să facem o schimbare", a insistat el.

În urma unor atacuri armate similare, la fel de sângeroase, comise în ultimele luni, preşedintele american a pledat de fiecare dată pentru introducerea unui control sporit asupra armelor de foc în Statele Unite, o prerogativă garantată de către Constituţie, dar apărată cu ferocitate de grupul de lobby în favoarea armelor de foc.

De această dată, în contextul în care carnagiul de lunea trecută a avut loc în centrul Washingtonului, la câteva sute de metri de Capitoliu, sediul Congresului, Obama a apreciat că acest ultim atac este un semnal de alarmă pentru americani, mai relatează sursa citată.

„Aici, în Statele Unite, rata crimelor este de trei ori mai mare decât în alte ţări dezvoltate", a mai spus preşedintele SUA.

„Rata crimelor comise cu arme de foc este de zece ori mai mare decât în alte ţări dezvoltate. Nu există nimic inevitabil în această situaţie", a subliniat el.

Obama a apreciat că ţara sa nu depune suficiente eforturi pentru a împiedica armele de foc să ajungă pe mâna infractorilor.

„Ceea ce este diferit în Statele Unite este faptul că este uşor să îţi procuri o armă", a deplâns el.

Cu toate acestea, preşedintele a recunoscut că ar fi dificil să obţină o schimbare a legislaţiei în Congres, îndemnându-i pe alegătorii americani să se pronunţe în favoarea unei reforme.

În decembrie, după ce 20 de copii şi şase femei au fost ucişi de un atacator nebun la o şcoală, Obama a pledat pentru un control al armelor vizând cumpărătorii de arme de foc şi o interzicere a puştilor de asalt în stil militar. Măsurile au fost blocate în Congres, în urma unei campanii dure a membrilor grupului de lobby favorabil armelor de foc şi opoziţiei anumitor congresmeni democraţi provenind din state conservatoare.

Aproximativ 14.827 de persoane au fost asasinate în Statele Unite anul trecut, potrivit unor date FBI.

Acest bilanţ este totuşi mai mic decât în urmă cu zece ani, când 24.526 de persoane au fost ucise, iar rata crimelor la 100.000 de locuitori atingea pe atunci 4,7, un nivel sensibil mai mare decât în alte ţări dezvoltate. Acest nivel s-a stabilit la aproximativ 0,4 în Japonia, 0,8 în Germania, 1 în Australia, 1,1 în Franţa şi 1,2 în Marea Britanie, potrivit OCDE, mai titrează realitatea.net.

Statele Unite sunt una dintre ţările cele mai înarmate din lume, peste o treime din americanii de toate vârstele deţinând o armă de foc.

Back To Top