Categorie: Știri locale

pompieri inundatiiDacă vedeți, miercuri, în Sinaia, numeroase autospeciale ale pompierilor pregătite de intervenții, nu vă speriați! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Orașului Sinaia va organiza un exerciţiu de cooperare, cu forţe şi mijloace în teren, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul producerii unor inundații.

Având în vedere că este doar un execițiu de alarmare publică, dar și pentru a evita anumite probleme, locuitorii din Cartierul Cumpătu, strada Scropoasa, unde va avea loc aplicaţia practică, sunt sfătuiți de către autoritățile locale să își păstreze calmul și să respecte indicațiile poliției privind accesul în această zonă.

De asemenea, locuitorii vor putea urmări modul în care echipajele de intervenție vor înștiința, vor avertiza și vor evacua populația și bunurile din zona posibil afectată de inundații. De asemenea, sinăienii vor putea auzi semnalele speciale de alarmare în cazuri de urgență:
- semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE" va fi pornit în jurul orei 12.00 și va cuprinde cinci sunete (impulsuri) a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
- semnalul de „ÎNCETAREA ALARMEI" se va da în jurul orelor 14.00 şi va consta într-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu o durată de 2 minute.

Scopul exercițiului este acela de a-i antrena pe membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a interveni în mod unitar în rezolvarea unei situații de urgență.

În acest exercițiu vor fi implicați: Detașamentul de Pompieri Sinaia, Detașamentul de Jandarmi Ordine Publică Sinaia, Poliția Locală, Ambulanța Sinaia, SC Sinaia Forever SRL, SC Transport Urban SRL și operatorii de utilități publice din oraș.

Conform legislației în vigoare, un astfel de exercițiu se desfășoară odată la trei ani.

Back To Top