Categorie: Știri locale

cursuri lucrator in comert stefestiPersoanele fără un loc de muncă au șanse mari să se intregreze ca lucrători calificați pe piața muncii prin intermediul proiectului european, cu titlul "Meseria, brățară de aur". Proiectul -  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - INVESTEŞTE ÎN OAMENI, pledează pentru "drepturi şi oportunităţi egale pe piaţa muncii şi în societate", potrivit organizatorilor.

1.000 persoane cu situaţie dificilă pe piaţa muncii (şomeri tineri, şomeri vârstnici şi şomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă) din Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Galaţi, Argeş, vor avea șansa să-și dezvolte noi competenţe şi abilităţi, prin participarea la cursurile de formare profesională, în meserii din domeniul prefabricatelor din beton, al construcţiilor, serviciilor de îngrijire pentru copii şi bătrâni, şi în domeniul comercial. Dintre acestea, minim 910 vor obţine o calificare CNFPA și cel puţin 150 vor fi asistate pentru a se angaja sau pentru a iniţia o afacere independentă. Cursurile vor avea o durată de 3 respectiv 6 luni, termenul limită de implementare a proiectului fiind octombrie 2015.

Obiectivul proiectului este ca şansele de angajare pe piaţa muncii a beneficiarilor cursurilor să crească semnificativ şi să evite, astfel, efectele nefaste ale şomajului pe termen lung. La sfârşit, beneficiarii vor primi un Certificat de calificare care este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, dar şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, valabil în toate ţările UE. În plus, cursanţii beneficiază de transport gratuit, două mese/zi şi vor primim o subvenţie de 150 de lei/lună. 

Regiunile de implementare a proiectului sunt Sud Muntenia, Sud-Est şi Bucureşti-Ilfov, iar valoarea proiectului este de aproximativ 14,75 milioane lei, cu finanţare nerambursabilă de 14,01 milioane de lei.

În Prahova (unul dintre judetele unde se implementează acest proiect), lansarea proiectului a avut loc vineri, 30 ianuarie, la Ștefești, în cadrul unei conferinţe organizate de Asociaţia Euroclasstrainding și SC Precon SRL, parteneri in implementarea proiectului.

Printre participanţii la conferinţa de la Ștefești s-au numărat şi reprezentanţii administraţiilor locale din localităţile învecinate, precum și reprezentați ai Consiliului Județean Prahova. Aceștia au transmis mesajul importanței calificărilor profesionale în meseriile cele mai căutate, precum și nevoia de dezvoltare a zonei industriale din județ.

 

Back To Top