Categorie: Știri locale

sansa la un viitor mai bun

Ieri, la sediul Asociaţiei pentru Sprijin şi Training „A.S.T.R.U.”, din Ploieşti, a avut loc o întâlnire de lucru a partenerilor Proiectului POS DRU ”Şcoala de meserii pentru o viaţă prosperă- SM VIP”, Asociaţia EUROCLASS TRAINING, din Bucureşti şi societăţile comerciale TOTAL AQUA DISTRIBUTION şi IANVI CONSTRUCT, la care au participat și formatori și experți din cadrul proiectului, în cadrul căreia s-au analizat rezultatele înregistrate și s-au stabilit prioritățile pentru perioada următoare.

Proiectul POS DRU ID 130175 ”Şcoala de meserii pentru o viaţă prosperă- SM VIP” a fost adresat şomerilor din Bucureşti, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila şi Buzău, care au dorit să se califice în meserii cerute în mod real pe piaţa muncii.

În cadrul Proiectului, s- au desfăşurat cursuri de calificare în meseriile: îngrijitoare copii, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, sudor electric, lucrător în lăcătuşerie mecanică structuri, lucrător finisor pentru construcţii, lucrător pentru estetica şi igiena corpului, precum şi cursuri de iniţiere în operare calculator (TIC).

La finalul întâlnirii de lucru, președintele Asociației A.S.T.R.U. a declarat: ”Obiectivul general al Proiectului, respectiv facilitarea accesului pe piaţa muncii a peste 1100 de persoane (şomeri, şomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) din regiunile de dezvoltare SUD- MUNTENIA, SUD- EST ŞI BUCUREŞTI- ILFOV, a fost atins. (…) Cei mai mulți dintre cursanții noștri au deja locuri de muncă, stabile și bine plătite, pentru că, iată, am avut intuiția de a îi pregăti, prin acest proiect, în meserii căutate pe piață. (…) Este foarte important să ne focusăm, în continuare, pe zonele Mărgineni-Prahova, Grivița-Ialomița și Pogoanele-Buzău, pentru a-i lămuri pe cursanți că deținerea unui certificat de calificare este un atu important în obținerea unui loc de muncă și că trebuie să profite de acest lucru. Vreau să îi aducem cu noi la bursele locurilor de muncă, să le explicăm ce se întâmplă acolo, să îi învățăm să aibă curaj, să se prezinte, să spună ce știu să facă!”

Back To Top