Categorie: Știri locale

autobuz vechiTransportul de persoane după ureche, în condiții de risc pentru călători și, mai ales, fără frica de lege. Altfel nu se explică cum, la fiecare control, numărul sancțiunilor și valoarea amenzilor rămân, constant, mari.
Ultimul control a fost efectuat la Vălenii de Munte, punct important pe harta transportului (i)legal de persoane.

Iată comunicatul de presă remis de IPJ Prahova:
"

Au verificat șapte autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat cinci sancțiuni contravenționale (una pentru nerespectarea capacității de transport, două pentru neutilizarea plăcii de traseu și două pentru lipsa licenței de traseu pentru tipul de transport efectuat), în valoare totală de 27.000 lei.
Ca măsuri complementare au retras două certificate de înmatriculare și au propus suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculelor pentru doi conducători.

Exemplu:

În cadrul acțiunii, echipajul de poliție care a acționat pe o stradă din Vălenii de Munte, a constatat nereguli în efectuarea transportului de persoane la trei vehicule aparținând aceleiași firme, care efectuau curse regulate, în baza unei convenții, transportând muncitori la o societate comercială din localitate.
Astfel, în cazul primului vehicul (autobuz), polițiștii au constatat că administratorul nu ar deține licență de transport pentru curse regulate speciale, erau transportate cu 24 de persoane mai mult decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare și, de asemenea, că vehiculul nu ar avea montată placa de traseu cu nominalizarea operatorului de transport rutier, a traseului și a tipului de transport efectuat. În cauză, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei. Totodată, au fost reţinute atât plăcuţele cu numerele de înmatriculare cât şi certificatul de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Referitor la cel de-al doilea vehicul (autobuz), s-a constatat că nu era deținută licență de transport pentru curse regulate speciale. Operatorul de transport a fost sancționat cu amendă în valoare de 9.000 de lei, iar ca măsură complementară, au fost reţinute atât plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

La cel de-al treilea vehicul (microbuz), polițiștii au constatat că nu era montată placa de traseu cu nominalizarea operatorului de transport rutier, a traseului și a tipului de transport efectuat, fiind aplicată sancțiune contravențională conform legii.

Back To Top