Categorie: Știri locale

Cunoscut ca primul miting aviatic din calendarul fiecărui an, Ploiești Airshow va avea loc, de această dată, pe 13 mai, în premieră de la ora 17.00, și nu dimineața, așa cum erau obișnuiți spectatorii săi. În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, organizatorii, Aeroclubul României, anunță că show-ul va fi amânat pentru duminică, 14 mai, la ora 11.00.

 

Sperăm să nu fie cazul unei anulări, chiar dacă în weekend se anunță vreme capricioasă. Și asta pentru că programul mitingului aviatic de pe Aerodromul Strejnic se anunță unul spectaculos, ca de altfel la fiecare ediție. Nu vor lipsi numere de acrobaţie aeriană cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, elicoptere, aeronave militare, balon cu aer cald, salturi cu paraşuta.

La Ploiești Airshow 2017 și-au anunțat prezența "Hawks of Romania" - formaţia de înaltă acrobaţie aeriană a Aeroclubului României ce evoluează cu avioane Extra 300, "White Wings" - formaţia de acrobaţie cu planorul a Aeroclubului României, "The Pelicans" - formaţia de zboruri demonstrative cu avioane ultrauşoare a Aeroclubului României, "Blue Wings" - echipa de paraşutism - lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României, Școala Superioară de Aviaţie Civilă - cu avioane Cessna 172 şi elicoptere, INCAS - cu avioane BN 2 şi Beechcraft, "Iacării Acrobaţi" și Forţele Aeriene Române - cu avioane YAK 52, IAR 99 Şoim şi un elicopter IAR 330 Puma, a anunțat Aeroclubul României.

Accesul publicului la eveniment va fi liber, iar organizatorii anunță că duminică, pe 14 mai, doritorii vor putea efectua și zboruri introductive contra cost cu avioane ultrauşoare şi cu avioane Zlin 142.

De asemenea, mitingul aviatic de sâmbătă va fi precedat concursul de zbor de regularitate şi precizia aterizării cu avioane şi avioane ultrauşoare Cupa Memorială "Gheorghe Militaru", organizat de Aeroclubul României împreună cu Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Duminică, 14 mai 2017, d

 

Back To Top