Categorie: Știri locale

Orașul Sinaia are un nou prieten apropiat, în Republica Moldova. Este vorba despre municipiul Hîncești, înfrățirea fiind consfințită recent printr-un acord semnat peste Prut.

 

Înfrățirea s-a făcut printr-un protocol care își propune să deschidă noi posibilități pentru raporturile de colaborare în domeniile de interes comun la nivelul localităților și stabilirea relațiilor bilaterale directe între agenții economici, între instituțiile de învățământ, sănătate, cultură, sport, turism și alte domenii. "Săptămâna trecută, o delegație condusă de Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, a semnat protocolul de înfrățire dintre localitatea noastră și municipiul Hîncești. Participarea delegației noastre la evenimentului «Zilele Municipiului HÎNCEȘTI», ca și participarea la întâlnirile cu Alexandru Botnari, primarul localității, directorii societăților publice, membrii Consiliului Local, au întărit relațiile de colaborare în domeniile cultural, educațional, social între aceste orașe, ceea ce va duce în viitor la dezvoltarea unor proiecte reciproc avantajoase", anunță Primăria Sinaia.
De asemenea, unul dintre punctele subliniate în mod deosebit si stabilit prin protocolul de înfrățire a fost promovarea oraşului Sinaia ca destinaţie ideală pentru turiştii moldoveni.
Conducerea Primăriei Sinaia menționează că înfrățirea cu municipiul Hîncești a venit în urma unei invitații trimise de partea românească, după ce o delegație moldoveană a fost impresionată de orașul prahovean și și-a dorit să stabilească relații de prietenie la nivel oficial cu acesta.
Foto: Primăria Sinaia

Back To Top