Categorie: Știri locale

Aproape trei ore s-au chinuit pompierii prahoveni, joi dimineață, să stingă un incendiu devastator izbucnit la Măneciu, care amenința să se extindă și la locuințele din vecinătate.
O gospodărie din localitatea prahoveană Măneciu Ungureni, comuna Măneciu, a fost cuprinsă de flăcări, în noaptea de miercuri spre joi. Garda de Intervenție Măneciu a fost alertată în jurul orei 03.24, la fața locului fiind trimiși, imediat 13 pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, anunță ISU Prahova. Aceștia au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta în bucătărie, la etajul necompartimentat al casei de locuit și la acoperișul din lemn al anexelor gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 350 mp. La sosirea echipajelor, flăcările amenințau să cuprindă și locuința învecinată.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 06.10, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la locuința învecinată și să salveze bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, dar și 15 animale și 30 de păsări.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice, mai informează ISU Prahova, într-un comunicat privind intervenția de peste noapte.

Foto ilustratie

Back To Top