Categorie: Știri locale

O campanie a Protecției Consumatorilor, care a vizat produsele cosmetice vândute în magazinele din Ploiești și din restul județului, a scos la iveală abateri grave. În Prahova, comisarii au fost nevoiți să retragă de la comercializare marfă în valoare de peste 25.000 de lei, pentru că aceasta fie nu era însoțită de informații clare pentru utilizatori, fie făcea obiectul unor promoții dubioase.

Comisarii au prezentat, miercuri, bilanțul verificărilor efectuate în perioada 19 - 30 iunie 2017, în 20 de magazine din Ploiești și din restul județului, acțiune în timpul căreia au fost controlate produse cosmetice în valoare totală de 40.981 lei. Potrivit CJPC Prahova, au fost identificate abateri la marfă în valoare totală de 25.671 lei. Comisarii au anunțat că, pentru aceste probleme, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 55.000 lei şi s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru produse cosmetice în valoare totală de 25.671 lei.
Potrivit informării transmise de CJPC Prahova, principalele deficiențe constatate au fost etichetele de informare traduse în limba română peste informaţiile cu textul de bază, etichetele greu lizibile cu traducerea în limba română, lipsa etichetelor cu traducere în limba romană, comercializarea de produse cosmetice ambalate în cutii ce conţineau mai multe produse (creion dermatograf, tuș ochi, ruj) care nu aveau pe ambalaj etichete cu traducere în limba romana prin care să se informeze consumatorul asupra numărului de produse şi specificarea produselor conţinute în cutie (cu denumirea produsului, funcţia acestuia, precauţii de utilizare). De asemenea, comisarii au mai găsit, în magazinele controlate, pachete promoţionale, tip 2+1 gratis sau 50%reducere la al doilea produs, comercializate fără ca la raft să se afle produsele singulare cu preţ/produs pentru comparaţie, astfel încât consumatorul să poată face o alegere în cunoştinţă de cauză la achiziţionarea acestor produse. În alte cazuri, ei au constatat că prețurile nu erau afișate la loc vizibil şi lizibil, într-o formă fără echivoc.
Foto ilustratie

Back To Top