Categorie: Știri locale

Aruncarea cojilor de semințe pe spațiul public și transformarea în piscine a fântânilor și a lacurilor artificiale pot intra în categoria "sporturi" de sezon. Sporturi extreme pentru portofel, am putea să le numim, dacă ne gândim la cât poate ajunge să coste o pungă de semințe ronțăite în parc sau o repriză de înot pe lângă semnul "scăldatul interzis".

 

Un bilanț al Poliției Locale arată că, numai la Ploiești, în perioada 10-13 iulie 2017, au fost aplicate 217 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47.170 lei, dintre 38 de amenzi în valoare de 5.700 lei pentru nerespectarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Ploiești, 21 de sancțiuni în valoare de 10.500 lei în temeiul H.C.L. 444/2011 privind circulaţia atelajelor pe drumurile publice, și 97 de sancțiuni – 23.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice.
Potrivit reprezentanților PL Ploiești, pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.450 lei. Mai mult, indivizii certați cu bunul simț au fost puși la treabă și somați să strângă, coajă cu coajă, mizeria aruncată pe jos.
Și pentru scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spațiile verzi s-au aplicat, în intervalul menționat, nouă sancțiuni în sumă de 2.250 lei. Iar dacă, în cazul semințelor, este vorba strict despre mizeria lăsată în urmă de contravenienți, în cel de-al doilea caz este vorba mai ales despre riscul la care se expun aceștia. Stă drept dovadă cazul băiatului de 14 ani care se zbate între viață și moarte, pe patul de spital, după ce, acum două zile, a fost scos din lacul de la Parcul Municipal Vest (VEZI DETALII).
Foto: Poliția Locală Ploiești

Back To Top