Categorie: Știri locale

200 de schițe deosebit de valoroase ale pictorului Nicolae Grigorescu se află în patrimoniul municipiului Câmpina, dar ele nu pot fi văzute decât câteva săptămâni pe an. Autoritățile au găsit o soluție pentru ca spațiul special amenajat și prețioasele lucrări să fie valorificate și în restul timpului.

Expoziția cu cele 202 schițe ale lui Nicolae Grigorescu a fost inaugurată la finalului trecut. Lucrările au fost expuse în două tranșe, nu mai mult de trei săptămâni fiecare, după care s-au întors în depozitul unde sunt păstrate în condiții speciale. Până la următoarea expoziție, care ar putea fi organizată cel mai devreme la finalul acestui an, spațiul expozițional nu va mai fi folosit și nici schițele nu pot fi văzute.
Asta se întâmplă deocamdată. Primăria Câmpina a lansat o procedură de achiziție pentru "fotografierea, stocarea pe suport digital și printarea fotografiilor colecției «Schițele pictorului Nicolae Grigorescu»". Suma alocată este 6.722 lei, fără TVA.
Odată realizate aceste copii de foarte bună calitate, ele vor putea fi expuse permanent, în locul lucrărilor originale, care vor fi scoase din depozit, ca și până acum, cel mult două-trei săptămâni pe an.

Back To Top