Categorie: Știri locale

Deznodământul unui accident rutier petrecut, joi, pe un drum comunal din Prahova, va fi povestit probabil mult și bine de acum încolo.

Polițiștii din Comarnic au depistat, joi, pe un drum din comuna Secăria, un autoturism staționat perpendicular pe axul drumului. Normal că poziția mașinii le-a atras atenția, dar probabil că nici nu bănuiau ce aveau să descopere. "În urma verificărilor, s-a constatat că acesta era sub influența alcoolului. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul, domiciliat în Secăria, în vârstă de 53 de ani, nici nu posedă permis de conducere. Se pare că șoferul ar fi consumat băuturi alcoolice în apropiere, după care a condus autoturismul aproximativ 300 de metri, când a intrat cu partea frontală a mașinii în șanțul de pe marginea drumului și a adormit. În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului", informează IJP Prahova.
Autoturismul implicat în accident nu era al conducătorului găsit dormind la volanul mașinii din șanț. Față de proprietarul de drept al mașinii, o localnică de aceeași vârstă cu cel depistat, polițiștii au întocmit acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis sau se află sub influenţa alcoolului.
Foto ilustrație

Back To Top