Categorie: Știri locale

Comuna Scorțeni a obținut aprobarea finanțării pentru construirea unei noi grădinițe. Unitatea de învățământ va avea program prelungit, proiectul încercând să vină în sprijinul părinților care până acum erau nevoiți să caute soluții în alte localități, dacă nu aveau cu cine să-i lase pe cei mici până la încheierea programului de lucru.
Proiectul a fost depus în cadrul FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Regională), pe submăsura 7.2 Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. Unul dintre obiectivele asociate acesteia este îmbunătățirea condițiilor de trai pentru populația rurală și stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban, inclusiv prin crearea și modernizarea infrastructurii educaționale ante și preșcolară.
Investiția se ridică la 500.000 de euro. Viitoarea grădiniță, care va fi construită în apropierea școlii din Scorțeni, va avea o suprafață desfășurată de 700 mp suprafață desfășurată, va fi structurată pe trei nivele și va beneficia de toate utilități și facilități moderne, inclusiv bucătărie, unde să fie preparată hrana pentru cei mici. Capacitatea ei va fi de 48 de locuri.

Back To Top