Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

containere scorteni locuinte de necesitate 4 aprilie 2018După ce şi-au văzut agoniseala de-o viaţă pusă în pericol de alunecările de teren din această primăvară şi casele distruse aproape în totalitate, mai multe familii din Prahova au primit, miercuri, o consolare din partea autorităţilor centrale, care au instalat nouă containere modulare, care vor putea fi utilizate ca locuinţe de necesitate. Containerele, aduse de la Rezervele Statului, au fost livrate miercuri, după prânz, la Scorţeni (4 bucăţi), Boldeşti Scăeni (3), Gornet (1) şi Predeal Sărari (1).

Convoiul a venit pe DN1, cu o oprire făcută în jurul orei 12.00 la Româneşti, unde s-au alăturat şi autorităţile judeţene şi de unde camioanele au plecat spre cele patru destinaţii. Prima localitate în care au ajuns autorităţile a fost comuna Scorţeni, unde au fost livrate, amplasate şi racordate la electricitate patru containere modulare.

Aceste case de necesitate au fost repartizate de Guvern, de la Rezervele Statului, în cadrul unui program pentru înlăturarea efectelor calamităţilor din luna martie. În paralel, autorităţile centrale au acordat ajutoare de urgenţă pentru mai multe familii, în valoare totală de 350.000 de la nivel naţional, a deblocat o sumă de peste 57 de milioane de lei pentru refacerea unor drumuri, poduri şi podeţe afectate de alunecări şi a anunţat că de săptămâna viitoare va începe să distribuie în teritoriu materiale de construcţii, către familiile din case afectate, pentru a permite începerea lucrărilor la locuinţe noi.

Predarea acestor locuințe provizorii s-a făcut în prezența secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Mihai-Dan Chirică, și a președintelui Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Dorin Sandu Voicu.

"Încă de săptămâna trecută, doamna prim-ministru Dăncilă a dispus ca Ministerul Afacerilor Interne, sub coordonarea doamnei ministru Carmen Dan, să facă o amplă evaluare privind alunecările de teren. Pruin urmare, în calitate de secretar de stat, coordonator al instituţiilor prefectului, am derulat evaluarea pe mai multe paliere. Unul ar fi cel al ajutoarelor sociale care vor fi oferite familiilor defavorizate, în cuantum de 350.000 de lei. O a doua evaluare a fost legată de casele grav afectate, iar aici este meritul domnului Colonel Voicu, care a venit cu propunerea de a distribui familiilor defavorizate aceste căsuţe modulare", a afirmat secretarul de stat Mihai-Dan Chirică. "Aceste căsuţe modulare sunt echipate complet, cu paturi, saltele, cearşafuri, mijloace de pregătire a hranei, mijloace de încălzire şi sistem integrat de alimentare electrică. În funcţie de necesităţi, într-un astfel de container pot fi cazate până la opt persoane", a explicat preşedintele Rezervelor Statului.

"Aceste locuinţe de necesitate au fost necesare pentru că, în urma alunecărilor de teren din ultima perioadă, s-au produs foarte multe pagube, inclusiv la locuinţele mai multor famili", a explicat prefectul Mădălina Lupea.

La Scorţeni, familiile rămase, practic, sinistrate, au fost informate de primar că vor primi din partea administraţiei locale loturi de teren în satul Mislea, unde îşi vor putea construi alte case, după ce locuinţele vechi au ajuns într-o stare de nelocuit. Până atunci, fiecare familie va primi de la bugetul local câte 500 de lei, sub forma unor ajutoare care să le permită să petreacă Paştele în condiţii cât de cât decente.

Back To Top