Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

În anul centenarului Marii Uniri de la 1918, cu doar câteva zile înainte de 1 Decembrie, autorităţile locale din Blejoi au inaugurat o statuie, abia a doua din ţară, a Reginei Maria. Cunoscută ca "Regina Mamă" şi unanim apreciată pentru iubirea arătată faţă de ţara care a adoptat-o, pentru ajutarea ostaşilor români răniţi în Primul Război Mondial şi pentru implicarea în acţiunile care au condus la Marea Unire şi recunoaşterea ei de către ţările europene, Regina Maria a fost cinstită astăzi la Blejoi, în prezenţa Prinţului Nicolae, a mai multor miniştri şi a reprezentanţilor administraţiei publice judeţene şi locale.

 

Pe un ger pătrunzător, sub privirile câtorva zeci de prahoveni care au îndurat condiţiile meteo neprielnice pentru a participa la ceremonie, primarul Adrian Dumitru a dezvelit statuia şi a vorbit despre această alegere, explicând că ideea iniţială fusese de a marca împlinirea a 100 de ani de la formarea României Mari prin instalarea unui monument. "Iniţial, a fost vorba de realizarea statuii Regelui Ferdinand, dar, după câtva timp, cercetând documentele istorice, am hotărât că e mai bine să dăm Cezarului ce este al Cezarului; Regina Maria nu are în ţară decât o singură statuie, la Oradea, busturi mai sunt, a doua statuie o inaugurăm astăzi la Blejoi. În documentele istorice, ambasadorul Franţei în România a rămas în isorie printr-un comentariu, acela că în România există un singur bărbat cu mână de fier, iar acela este Regina Maria. Nu fac alte precizări, pentru că sunt alţii mai în măsură decât mine să spună tot ce a însemnat în istorie Regina Maria, ţin doar să aduc mulţumirile mele tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui monument, în primul rând Consiliului Local, care a aprobat acest proiect, colegilor din Primărie, care au urmărit proiectul şi au avut grijă ca inaugurarea să fie înainte de 1 Decembrie, Fundaţiei «Constantin Stere», cea care a gestionat, alături de comisie, alegerea modelului şi avizele de la Ministerul Culturii, sculptorului Constantin Ionescu, pentru această operă deosebită, cu adevărat regală, şi nu în ultimul rând Principelui Nicolae, cel care şi-a modificat agenda şi a dat curs invitaţiei noastre, chiar dacă a fost anunţat un pic cam târziu, ţinând, la fel ca stră-străbunica dânsului să fie alături de popor într-un astfel de moment", a declarat primarul comunei Blejoi.

Vizibil emoţionat, Prinţul Nicolae a vorbit, la rândul său, despre implicarea Reginei Maria în Unirea de la 1918 şi în dobândirea recunoaşterii internaţionale. "Putem să stăm aici şi să ne uităm la un om curajos, puternic, care a fost ambasadorul nostru cu adevărat. Regina Maria ne-a arătat ce înseamnă patriotism, pentru noi toţi, pentru trecut, prezent şi viitor avem un exemplu puternic de urmărit. Prin povestea ei putem să învăţăm nu numai ce înseamnă România, ci şi ce înseamnă să fii un român bun. Este, ca şi bunicul meu, un exemplu pentru mine. Ea a reuşit să ajute România la Paris, pentru că a înţeles foarte bine ce dorea poporul", a declarat acesta, făcând trimitere la participarea Reginei la conferinţa de la Paris de la finalul războiului. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, i-a înmânat Prinţului o plachetă omagială, iar primarului din Blejoi o diplomă de excelenţă, pentru organizarea acestei ceremonii, parte din calendarul oficial al manifestărilor dedicate centenarului.

Back To Top