Categorie: Știri locale

Turiștii care au poposit la Sinaia și au achitat de două ori taxa specială de promovare turistică pot face cerere pentru restituirea sumelor achitate în plus.

 

Primăria Sinaia a anunțat că va returna una din taxe turiștilor care au plătit de două ori taxa specială stabilită printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2018. Aceasta prevede că  taxa de promovare turistică reprezintă 2% din valoarea tarifelor de cazare exclusiv TVA, pentru fiecare noapte de cazare. Plătitorii acesteia sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare prin unitățile hoteliere care desfășoară activități pe raza orașului Sinaia și se datorează de către unitățile hoteliere, vilele, etc., care încasează taxa de la turiștii cazați.

În aceeași categorie intră, însă, și 2% din valoarea tarifelor de acces-tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale, exclusiv TVA. Această taxă se achită de către  persoanele care beneficiază de acces – tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale și  se datorează de către muzeele și casele memoriale,care încasează taxa de la turiștii vizitatori ai muzeelor și caselor memoriale.

"În cazul în care o persoană achită ambele taxe de promovare ( conform art.4, alin.4.1, 4.2 din HCL 233/2018), aceasta va depune în nume propriu o cerere de restituire pentru taxa de acces-tur ghidat,neghidat la muzee și case memoriale. Cererea va fi depusă la Primăria Sinaia. Cererea de restituire se va transmite online la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , urmând ca  aceasta sa fie confirmată și înregistrată, iar suma sa fie virată suma în contul titularului cererii", se arată în anunțul publicat de Primăria Sinaia.

Cererea de restituire poate fi descărcată de AICI.

Foto: Primăria Sinaia

Back To Top