Categorie: Știri locale

Curtea de Apel Ploieşti a decis în această săptămână trimiterea la instanţa de fond, spre rejudecare, a procesului care îl vizează pe primarul comunei prahovene Floreşti, Eugen David, acuzat că ar fi dat ajutoare de urgenţă de la bugetul local pentru rude şi afini. Dosarul penal urmează să se întoarcă la Judecătoria Câmpina, care în martie 2018 îl găsise vinovat pe edil, cu toate că acesta se apărase argumentând că persoanele în cauză, indiferent că îi erau sau nu neamuri, aveau tot dreptul legal să beneficieze de acele sume.

Instanţa din Ploieşti a decis, joi, să admită apelurile formulate atât de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, cât şi de primarul din Floreşti, împotriva sentinţei penale nr. 80 din data de 29 martie 2018 pronunţată de Judecătoria Câmpina. "Desfiinţează în întregime sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, Judecătoria Câmpina conform considerentelor prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", se arată în sentinţă.

Sentinţa iniţială, proaspăt anulată, îl condamnase pe primarul din Floreşti la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare plus interzicerea unor drepturi, pentru nouă presupuse acte de conflict de interese, care, potrivit anchetatorilor, s-ar fi petrecut în 2009, respectiv 2012 - 2014, când edilul a semnat pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă către neamuri ale sale, sumele totalizând 32.500 de lei. În apărarea sa, primarul a motivat că beneficiarii întruneau toate condiţiile legale şi că exista şi o sentinţă mai veche prin care administraţia din Floreşti era obligată la aceste plăţi.

Back To Top