Categorie: Știri locale

Peste 600 de copii s-au înscris până acum în programul lansat de Primăria Sinaia, prin care sunt oferite excursii gratuite, în stațiune, elevilor din mediul rural care au parte, rareori sau deloc, de astfel de activități. Mai bine de 200 dintre ei au și ajuns în orașul de poalele Bucegilor, până la 1 martie. Pentru mulți dintre copii, a fost prima excursie din viața lor.

Programul "O zi la Sinaia - A(L)TITUDINE PENTRU VIAȚĂ" a fost lansat de autoritățile locale din stațiunea prahoveană în toamna anului trecut, pentru copiii din mediul rural. "Un program pentru mai bine atunci când poți ajuta dincolo de orașul tău" este sloganul sub care a fost lansat acest proiect prin care administrația locală își propunea să aducă în vizită, la Sinaia, aproximativ 300 de copii din județ și nu numai.

"Oferim 10 excursii gratuite pentru elevii din mediul rural. Fiecare școală beneficiază de un număr maxim de 30 de elevi plus doi însoțitori. Proiectul se adresează școlilor gimnaziale cu clasele I - IV sau I - VIII, situate pe o rază de 150 de kilometri în jurul orașului Sinaia. Asigurăm transportul elevilor, intrare gratuită la telegondolă și muzeele care sunt incluse în proiect, precum și masa de prânz" este anunțul Primăriei Sinaia.

Numărul celor înscriși este, deja, mult mai mare, semn că inițiativa este una cât se poate de inspirată și că sunt mulți cei care doar astfel o șansă să viziteze destinații turistice.

"216 copii au venit la Sinaia în cele 7 excursii organizate până acum. Elevii claselor I - VII din zonele rurale, au vizitat gratuit 4 muzee (Peleș, Stirbey, Științe Naturale, Casino), Expoziția de Trenulețe și au avut asigurată masa de prânz. S-au făcut sute de poze și am avut la fel de multe distribuiri pe rețelele de socializare. De asemenea s-au legat prietenii și am facut schimburi de experiență", anunțau, la finalul lunii februarie, autoritățile locale.

30 de copii din Lapoş s-au numărat printre beneficiarii programului. Ei au poposit la Sinaia miercuri dimineață. „Acasă suntem 4 fraţi şi nu nu am mai fost la munte niciodată. Este foarte frumos şi foarte interesant” a mărturisit, pentru stirileprotv.ro, o fetiță care, în această excursie, a ieșit pentru prima dată din satul ei natal.

Până acum au mai venit în vizită, la Sinaia, în cadrul programului derulat de Primărie, copii de la școlile din Buda (com. Râfov), Vadu-Părului (com. Albești-Paleologu), Păcureți, Crizbav (jud. Brașov), Apostolache, Românești (com. Bărcănești).

Foto: captură Știrile Pro TV

Back To Top