Categorie: Știri locale

O femeie din Ploiești, mama unui băiat în vârstă de 12 ani, a fost sancționată de Poliție pentru că ar fi apelat "abuziv" 112. Aceasta ceruse sprijinul polițiștilor după ce fiul ei fusese acostat și fotografiat de un individ, pe drumul spre casă.

Femeia le-a povestit jurnaliștilor de la Observatorul Prahovean cum s-a întâmplat totul:

"Băiatul meu, în vârstă de 12 ani, a plecat după amiază către locuința unui coleg și prieten din apropiere. În drum către acesta, a observat un bărbat cu părul grizonat, care stătea pe o bancă, având în brațe un laptop și un aparat foto.

Mi-a spus că i s-a părut puțin ciudat, dar și-a văzut de drum, ajungând la prietenul său. După câteva minute au revenit spre locuința noastră. Când s-au apropiat de bărbatul cu pricina, acesta s-a ridicat brusc de pe bancă și a început să îi fotografieze. mai mult decât atât, a încercat să converseze cu ei... «ce băieți frumoși!»...

Întâmplarea a făcut să îl sun pe băiatul meu chiar în acel moment, el relatându-mi la telefon situația. I-am spus să se grăbească spre casă, pentru că voi suna la poliție. Bărbatul l-a auzit pe băiat repetând ceea ce am spus, iar la cuvântul poliție și-a luat imediat bagajele și s-a îndepărtat rapid.

Am coborât din casă, împreună cu mama mea, însă bărbatul dispăruse. Nu am ezitat să sunt la 112, serviciu care a trimis un echipaj de poliție. După ce i-am relatat polițistului, stupoare: mi-a spus că am apelat abuziv 112 și mă va amenda!!! Mi s-a părut halucinant, așa că am refuzat să semnez procesul verbal, hotărâtă să îi sesizez pe superiorii acestuia".

Mama băiatului a mai relatat că procesul verbal i-a fost transmis prin poștă, în document fiind consemnat, până la urmă, că a fost sancționată doar cu avertisment.

Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova a declarat, pentru Observatorul Prahovean, că în acest caz va fi derulată o anchetă internă.

Foto: observatorulph.ro

Back To Top