Categorie: Știri locale

O conductă care asigura transportul apei spre o zonă industrială din Ploieşti s-a fisurat şi a inundat o locuinţă situată în sudul municipiului, aproape de ieşirea spre Tătărani. Magistrala îi aparţine unei societăţi private şi asigură transportul apei de la Brazi către Rafinăria Lukoil.

În curtea afectată se află o locuinţă şi un magazin de producţie publicitară. Apa a ajuns, încărcată cu mâl, în beciul şi garajul acestei proprietăţi, dar şi într-o parte din casă, cel puţin bucătăria fiind inundată în urma acestei avarii la conductă, care a dus la pierderea unei mari cantităţi de apă. Pagubele au fost cumva limitate de faptul că proprietarul, ştiind că este o zonă uşor inundabilă, a avut mai demult inspiraţia să sape mai multe puţuri absorbante, după ce mai fusese inundat şi în trecut, alături de alte gospodării învecinate, din cauze naturale.

Magistrala de apă nu este deţinută de niciun operator de servicii publice din Ploieşti. După "săpături", reprezentanţii Primăriei au ajuns la concluzia că ea este deţinută de firma Pro Water şi livrează apă către rafinăria Lukoil. De altfel, potrivit informaţiilor transmise de autorităţi, reprezentanţii acestei societăţi au ajuns în zonă, inspectând pagubele şi anunţând proprietarul că îl vor despăgubi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine la această oră în zonă, cu o motopompă, curtea este aproape uscată, iar acum e scoasă apa din căminul de branşamente şi deversată pe un câmp din apropiere, lângă podul din vecinătatea Hipodromului Ploieşti. În zonă sunt sosite şi echipaje de la Poliţie, dar şi de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti.

Back To Top