Categorie: Știri locale

Campania lansată în urmă cu câțiva ani de Asociația "Se Poate", în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Lipănești, continuă și în această primăvară cu o nouă acțiune de plantare, care va completa cea mai nouă pădure din Prahova cu încă 25.000 de puieți.

Sesiunea de plantare va avea loc sâmbătă, pe 23 martie, la Lipănești, sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Prahova. Pe malul stâng al râului Teleajen vor fi plantați 25.000 de puieți de salcâm, au anunțat reprezentanții Asociației "Se Poate".

La evenimentul de mâine și-au anunțat participarea voluntar din rândul cetățenilor comunei Lipănești și din partea companiilor partenere ale campaniei, dar și elevi și profesori de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, Liceul Internațional de Informatică din București și Colegiul Național "Al. I. Cuza" din Ploiești.

Anual, în cadrul campaniei au loc două acțiuni de împădurire, toamna și primăvara, obiectivul asociației fiind ca,până la sfârșitul lui 2020, numărul puieților să ajungă la 100.000.

"Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, cetăţenii din comună Lipăneşti şi din împrejurimi să devină mai solidari şi să acorde o importanţă majoră protejării mediului înconjurător, dar şi să devină un exemplu pentru alţi oameni. Noi credem că prin implicarea acestora în viaţa comunităţii, la acţiunile de împădurire care vor fi realizate în cadrul proiectului, fiecare cetăţean va înţelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică şi tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mişcări de conştientizare, susţinând protejarea mediului înconjurător", a declarat Daniel Enăchescu, președintele Asociației "Se Poate".

Foto arhivă

Back To Top