Categorie: Știri locale

Prefectura Prahova a anunțat că, în cursul zile de luni, a înregistrat cinci noi suspiciuni de pestă porcină africană, cu șanse mari ca astăzi să fie transformate în focare. Numărul localităților afectate crește de la o zi la alta.

 

Cele cinci suspiciuni de PPA au apărut în comuna Târgșoru Vechi - sat Târgşoru Vechi, comuna Poienarii Burchii - sat Poienarii Vechi, comuna Gorgota - sat Fînari, comuna Poienarii Burchii - sat Poienarii Rali, comuna Brazi  - sat Brazii de Jos). "Analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieşit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la Bucureşti. S-a făcut evaluarea stării de sănătate a porcilor, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie ucişi şi îngropaţi", au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.

De miercurea trecută până ieri, în Prahova au fost confirmate 10 focare de pestă porcină africană. Cele mai noi rezultate pozitive au fost transmise de la București luni, pentru cele din comuna Poienarii Burchii – sat Poienarii Rali şi comuna Gorgota-sat Poienarii Apostoli (VEZI DETALII).

Tot luni au fost adoptate noi măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii, autoritățile luând în calcul și varianta începerii uciderii preventive a suinelor din zonele afectate ori pentru a limita împrăștierea virusului (VEZI DETALII).

Back To Top