Categorie: Știri locale

Matei Banu, absolvent al C. N. "Mihai Viteazul" din Ploiești în promoția 2019, s-a întors de la Olimpiada  Internațională de Lingvistică, organizată în Coreea de Sud, cu o nouă medalie.

 

Matei a câștigat bronzul la competiția care a reunit peste 200 de concurenți din 36 de țări.

"Matei Banu, reprezentând CN «Mihai Viteazul» Ploieşti a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Matei este admis la Oxford din toamnă şi a participat la trei ediţii ale olimpiadei. El are încă două medalii obţinute în cariera sa: una la lingvistica în 2017 şi încă una la Olimpiada Internaţională de Informatică, împreună cu echipa României. Un mare merit îl au profesorii săi, Carmen Olteanu - română, Nicolae Angelescu - matematică şi Iulia Lincan - informatică", a anunțat directorul colegiului ploieștean, Gabriel Țaga.

În 2017, la aceeași competiție, Matei a obținut prima sa medalie de bronz, iar acum câteva luni, la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe de la Moscova, a câștigat argintul, alături de colegii săi din echipa Gcodes, formată în cadrul Centrului de Excelență și coordonată de Dana Lica.

Foto: Facebook/ Olimpiada de lingvistică

Back To Top