Categorie: Știri locale

Un grup de adolescenți din Dâmbovița și București, aflați în tabără la Bușteni, a avut nevoie, marți seară, de ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în stațiune. Oboseala i-a doborât în timp ce coborau pe Jepii Mici. Culmea, la finalul unei intervenții destul de complicate, salvatorii au avut parte și de un scandal.

 

Un profesor și cei 35 de adolescenți au rămas blocați pe Jepii Mici, din cauza epuizării, și au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în stațiune.

Tinerii sunt din Titu, Târgoviște și București, ei aflându-se în tabără la Bușteni, potrivit stirileprotv.ro.

Misiunea de recuperare s-a dovedit deosebit de grea,  din cauza traseului și a stării turiștilor, care, potrivit salvatorilor, nu erau echipați corespunzător și erau deja epuizați.

"Salvamontiștii au împărțit grupul în două părți, în funcție de ritmul de mers al copiilor, primul grup va fi adus în oraș în aproximativ 15 minute, iar cu al doilea grup se estimează o deplasare mult mai lungă, probabil de încă trei ore. Starea de epuizare a unui copil este foarte avansată și va fi coborât cu targa. Salvamontiștii s-au mobilizat și și-au dimensionat corespunzător resursele, astfel încât să asigure ambele grupuri și să ofere siguranța necesară copiilor pe perioada coborârii", au detaliat reprezentanții Salvamont România, în timpul acțiunii.

Cea mai mare surpriză a venit, însă, la finalul intervenției. "Două tinere de 15 ani, fără un antrenament adecvat, au acuzat crampe musculare şi epuizare fizică în timp ce coborau pe Jepii Mici. Una dintre ele, pentru că nu mai putea să se mişte deloc, a avut nevoie chiar de transportul cu targa. Tot ea, după ce s-a văzut în oraş, a făcut circ când a văzut ambulanţa şi a refuzat îngrijirile medicale. Pentru că devenise colerică, a venit şi un echipaj de poliţie. Noi ne-am văzut de treabă şi am plecat la sediu", au relatat salvamontiștii din Bușteni.

Imagini din timpul operațiunii din Bucegi pot fi văzute aici.

Foto: captură video Salvamont Bușteni

Back To Top