Categorie: Știri locale

O câmpineancă a relatat, pe o rețea de socializare, incidentul la care ar fi asistat, zilele trecute, pe holurile căminului de bătrâni Casa Bunicilor. Femeia a fost revoltată de modul în care un bătrân căruia i s-a făcut rău a fost tratat de personal și mai ales de dr. Eugenia Stănărângă.

 

„Am fost astăzi (n.r. 28 august 2019) martorul unui eveniment pe care multă vreme de acum încolo nu o să îl pot uita. Era în jur de ora 17.30. Eram împreună cu mama la cabinetul doamnei Stănărângă, cea care se ocupă de medicina muncii și de azilul de bătrâni Casa Bunicilor, așteptam pe hol. La un moment, dintr-o încăpere a clădirii au ieșit un domn la vreo patruzeci de ani împreună cu un bătrân. Când au ajuns la ieșirea din clădire, bătrânului i s-a făcut rău și a căzut.

Unul dintre cei care așteptau pe hol i-a dat un scaun și l-a așezat pe bătrânul care era inconștient pe scaun. O asistentă a ieșit și ea și s-au oferit să le dea un scaun cu rotile să îl poată duce mașină. Apoi a încercat să vorbească cu bătrânul care nu îi răspundea, era cu ochii închiși, iar mâinile îi atârnau pe lângă corp, parcă ar fi fost de cauciuc.

Domnul a cerut apă să îl dea pe față pe bătrân, dar i s-a spus că nu au de unde să îi aducă, așa că s-a dus la mașină și a adus o sticlă. L-au dat cu apă pe față și îl strigau, dar nu își revenea, era în continuare inconștient, și asta de mai bine de 5 minute.

Noi, cei de pe hol, vorbeam între noi și spuneam că ar trebui să se sune la salvare. Nea Gheorghe, bătrânul, era inconștient de mai bine de 5 minute. Nimeni nu făcea nimic. Probabil, auzind că vrem să sunăm la salvare, a venit doamna doctor care a început să țipe și să le spună asistentelor și omului să îl ducă mai repede la mașină, să plece de la ea din curte. Striga cât de tare putea că ea l-a externat pe bătrân și nu are nicio treabă.

Între timp, asistentei probabil i s-a făcut milă și a venit să îi ia tensiunea. A încercat de 3 ori, dar aparatul nu a înregistrat nimic. În acest timp, doamna doctor ne povestea nouă despre familia bătrânului și despre faptul că acesta are rudele plecate în străinătate și că l-au mutat aici de la alt cămin. Au mai trecut încă 5 minute și nea Gheorghe era tot inconștient.

Doamna doctor a început iar să strige la ei să îl ducă la mașină, să îl scoată afară, să plece cu el. Apoi s-a hotărât să facă o faptă bună, așa cum a numit-o dumneaei. A luat dintr-o cameră pe care o ținea încuiată o pungă cu un praf pe care dumneaei l-a numit remediu homeopat. A început să strige după cineva să îi aducă apă, dar nu i-a răspuns nimeni. Până la urmă a pus din acel praf în sticla de apă cu care asistenta îl stropise pe nea Gheorghe, apoi l-a apucat de gât, i-a dat capul pe spate și i-a turnat pe gât medicamentul «miraculos».

Minutele treceau și bătrânul nu își revenea. La sfatul nostru al celor de pe hol, însoțitorul bătrânului a sunat la 112. În mai puțin de 5 minute au venit cei de la Smurd. În tot acest timp, doamna doctor tuna și fulgera și urla și, ajutată de asistente, l-au mutat pe nea Gheorghe într-un căruț cu rotile și l-au scos afară în stradă, la poartă. Când a venit salvarea doamna încă striga, i-a amenințat pe doctorii de la salvare și efectiv urla la ei să îl ia pe bătrân și să plece de pe proprietatea ei.

Nu m-a răbdat inima să nu îi spun ce părere am despre dumneai. Am plecat plângând și a gândindu-mă că poate nea Gheorghe care era încă inconștient și inert la momentul venirii salvării va fi supraviețuit”, a postat unul dintre martorii la incident pe grupul de Facebook „Ești din Câmpina dacă...", într-un mesaj citat de Observatorul Prahovean.

Foto: cabinetemedicaleploiesti.ro

Back To Top