Categorie: Știri locale

Polițiștii se adaptează vremurilor, așa că, în dotarea agenților de la rutieră a intrat, de ceva vreme, alături de etilotest, și Drugtestul. Dispozitivul a fost "pus la treabă" la Ploiești, în timpul unei acțiuni de amploare derulate în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

Verificările au fost derulate în localitate, în intervalul 1.00 - 4.00, de lucrătorii Biroului Rutier Ploieşti, sprijiniți de polițiști din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului. În numai trei ore au fost verificate 177 de autovehicule, au fost legitimate 189 de persoane, a fost efectuate 102 testări cu aparatul etilotest şi două testări cu aparatul Drugtest.

IJP Prahova informează că, în urma acțiunii de acum două nopți, oamenii legii au aplicat 36 de sancțiuni în valoare de peste 12.100 de lei, fiind reținute trei permise de conducere şi retrase patru certificate de înmatriculare. Tot atunci, aceștia au constatat și două infracțiuni.

"În jurul orelor 03:30, pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, care circulă la volanul unui autoturism, din direcția Carrefour către Centru. În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat ca subiectul este pozitiv la canabis. Poliţiştii au deschis pe numele bărbatului un dosar penal  pentru conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Cu dosar penal s-a ales şi un tânăr de 25 de ani, depistat de polițiști conducând un autoturism pe o stradă din Municipiul Ploieşti, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul este cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului", au informat, luni, reprezentanții IJP Prahova.

Foto ilustrație

Back To Top