Categorie: Știri locale

Mai multe percheziții au loc în Ploiești, miercuri dimineață, într-un dosar de înșelăciune cu prejudiciu estimat, deocamdată, la 55.000 de lei. Polițiștii din municipiu au descris modul de operare adoptat de escroci și le solicită celor care îl recunosc să informeze autoritățile, pentru continuarea cercetărilor.

 

Cele cinci percheziții care au loc pe raza municipiului, în această dimineață, vizează un grup de persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune. "De la sfârșitul anului 2019 până în prezent, o femeie de 39 de ani și un bărbat de 40 de ani ar fi indus în eroare diverse persoane prin faptul că ar fi pretins că au anumite calități religioase și ar fi solicitat sume de bani în schimbul exercitării acestor calități. În fapt, aceștia s-ar fi prezentat sub pseudonime și ar fi solicitat diferite sume de bani sub pretextul că vor ajuta persoanele interesate, prin rugăciuni și dezlegări, să își rezolve diverse probleme. În schimbul serviciilor oferite ar fi primit bani și bijuterii", detaliază reprezentanții IJP Prahova.

Schema continua în momentul valorificării bunurilor obținute. "Persoanele în cauză ar fi amanetat bijuterii din aur, care ar fi fost modificate anterior prin umplerea cu alte materiale neprețioase, pentru a avea o greutate mai mare, încasând sumele de bani oferite de persoanele juridice, fără a le mai răscumpăra. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională depășește 55.000 de lei", anunță Poliția.

Anchetatorii sunt convinși că gruparea a făcut mai multe victime și lansează un apel public pentru identificarea acestora: "În cazul în care ați fost victima vreunei infracțiuni comise prin modurile prezentate mai sus, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0244/302656, să vă prezentați la sediul Poliției municipiului Ploiești sau la cea mai apropiată unitate de poliție!"

Cinci mandate de aducere vor fi puse în executare cu prilejul perchezițiilor de astăzi.

Update - Potrivit IJP prahova, în urma perchezițiilor, de la adresele vizate au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracțională, precum înscrisuri, unelte și bijuterii.

Foto ilustrație (opiniabuzau.ro)

Back To Top