Categorie: Știri locale

Primarul comunei Lipănești a anunțat că, în aproximativ o lună, va fi dat startul lucrărilor pentru modernizarea centrului cultural din localitate.

 

Potrivit edilului, proiectul prevede reabilitarea structurală a construcției, dotarea cu instalații interioare (electrice, sanitare și termice), realizarea de compartimentări interioare, refacerea tuturor finisajelor interioare și exterioare.

Construcția va avea o sală de spectacole cu o capacitate de 185 de locuri, o sală de repetiții, sală de lectură, bibliotecă și mansardă, costurile urmând să fie acoperite dintr-o finanțare europeană nearmbursabilă, prin programul FEADR. Valoarea acesteia se ridică la 2.389.362,43 lei, iar reparațiile ar urma să se încheie în toamna anului viitor.

"Știu cât de mult vă doriți ca și comuna noastră să aibă un centru cultural modern în care să se desfășoare în condiții plăcute toate manifestările cultural-artistice: concursuri de șah, spectacole, serbări școlare, expoziții, repetițiile Ansamblului folcloric «Mugurelul», cercuri de lectură, școala de vară, vizionări de filme, manifestări dedicate sărbătorilor naționale. În ciuda numeroaselor încercări ale unora de a întârzia bunul mers al localității, demersul administrativ început în urmă cu trei ani s-a încheiat și vă anunț cu bucurie că în termen de 30 de zile vor începe lucrările de modernizare a Căminului Cultural", a anunțat primarul Robert Nica.

Back To Top