Categorie: Știri locale

Vineri după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești și Biroului Drumuri Naționale și Europene au derulat, împreună cu specialiști ai Registrului Auto Român, o acţiune în vederea reducerii riscului rutier, dar şi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii infecției cu noul coronavirus. Aceștia au acționat în zona de nord a municipiului Ploiești, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente și pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale emise în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Cu această ocazie, au fost controlate peste 200 de autovehicule și 238 de persoane, fiind aplicate 44 de sancțiuni, dintre care 37 pentru încălcarea prevederilor Codului Rutier, a anunţat Poliţia Prahova într-un bilanţ prezentat sâmbătă. Din totalul sancțiunilor, 16 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru abateri privind starea tehnică a vehiculelor și 11 pentru alte abateri. În cadrul activităților desfășurate, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și 1 permis de conducere.

Valoarea amenzilor aplicate depășește 11.400 lei.

De asemenea, cetățenii au fost sfătuiți de polițiști să respecte prevederile legale specifice perioadei stării de alertă, regulile de distanțare socială și folosirea mijloacelor de protecție, mai arată Poliţia Prahova în comunicatul de presă, menţionând că acțiunile de acest gen vor continua.

Back To Top