Categorie: Știri locale

Un grup de cetățeni ai comunei Bucov a inițiat o petiție on-line prin care intenționează să strângă semnături ca să convingă Poliția și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la pericolul pe care îl reprezintă separatoarele de sens montate pe DN 1B, care traversează localitatea.

 

În textul petiției, inițiatorii avertizează că, după montarea separatoarelor, vizibilitatea în anumite intersecții a scăzut foarte mult. În consecință, virajul la stânga se efectuează greu, iar în zona postului de Poliție și în în zona Primăriei, banda de încadare la stânga se aglomerează.

Cetățenii atrag atenția că, din cauza reducerii vizibilității, în zonă există riscul producerii unor accidente grave.

"Subsemnaţii, cetățeni ai Comunei Bucov, Județul Prahova, semnatari ai prezentei petiţii, ne exercităm dreptul de petiţionare prevăzut la art. 51 din Constituţia României și vă solicităm rezolvarea problemelor cauzate montarea separatoarelor de sens pe DN 1B (E577).            

Astfel, la intersecția DN 1B (E 577) cu DJ 102 E (zona postului de Poliție Bucov), prevăzută cu bandă de încadrare la stânga, din cauza înălțimii separatoarelor tip New Jersey, vizibilitatea pentru efectuarea virajului la stânga a fost redusă semnificativ, existând riscul producerii unor accidente rutiere grave.  

De asemenea, la intersecția DN 1B (E 577) cu strada Constantin Stere (zona Primărie Bucov), prevăzută cu bandă de încadrare la stânga, vizibilitatea a fost redusă semnificativ prin montarea separatoarelor de sens și există riscul producerii unor accidente rutiere grave.           

Menționăm că, în cazul ambelor intersecții, reducerea vizibilității și efectuarea cu greutate a virajului la stânga produc aglomerarea benzii de încadrare și implicit blocarea benzii de circulație situată lângă axul drumului.       
Având în vedere cele expuse mai sus, vă solicităm ca în cazul celor două intersecții, să dispuneți măsurile necesare pentru înlocuirea separatoarelor de sens actuale cu unele a căror înălțime să permită efectuarea virajului la stânga în condiții de maximă siguranță și vizibilitate", se arată în textul petiției on-line

 

 

Foto: Facebook/ Bucov

Back To Top