Categorie: Știri locale

Ca urmare a supraaglomerării spitalelor și secțiilor destinate tratării pacienților COVID-19, dar și pe fondul tendinței de creștere de la o zi la alta a numărului de cazuri nou confirmate (VEZI DETALII), ministrul Sănătății a semnat un ordin potrivit căruia încă patru spitale din Prahova vor avea secții distincte pentru persoanele infectate cu noul coronavirus.

 

Prefectura Prahova a anunța sâmbătă că pacienți infectați cu Covid vor ajunge și la spitale din Băicoi, Florești, Breaza. De asemenea, în schemă a intrat și Spitalul de Psihiatrie Voila, de la Câmpina. În total, este vorba despre 120 de locuri în plus, la nivel de județ, pentru persoanele confirmate cu coronavirus.

În cele patru unități amintite "vor fi tratați doar pacienți asimptomatici care au nevoie de îngrijire medicală și simptomatici, dar cu forme ușoare ale bolii. Secția de la Breaza a fost deja amenajată și va putea primi, momentan, 20 de pacienți, la secția Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina sunt tratați, în prezent, pacienții depistați pozitiv în focarul identificat în această săptămână. Celelalte două secții de la Băicoi și Florești sunt în curs de pregătire, conform precizărilor DSP Prahova", au mai transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.   

Back To Top