Categorie: Știri locale

Nu toate deșeurile din sticlă, hârtie, carton, plastic sau metal trebuie să ajungă în containerele de colectare selectivă și care dintre acestea trebuie colectate separat.

 

Reprezentanții Rosal Grup au întocmit un mic ghid pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în procesul de colectare selectivă a deșeurilor.

Astfel:

* Deșeurile din PLASTIC/METAL se colectează în containerele galbene.

ATENȚIE! Prin presare se economisește spațiu!

Pot fi aruncate în containerul galben deșeuri din plastic/ metal precum bidoane și cutii din plastic, folie de plastic, pungi din plastic, ambalaje de protecție din plastic, jucării de plastic, doze de băuturi, cutii de conserve, tacâmuri de bucătărie etc.

NU pot fi aruncate în containerul galben produse combinate din metal și plastic, polistiren din construcții, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, deșeuri medicale (de exemplu seringi folosite) ș.a.

* Deșeurile din HÂRTIE/CARTON se colectează în containerele albastre.

ATENȚIE! Prin împăturire se economisește spațiu!

Pot fi aruncate în containerul albastru deșeuri din hârtie/ carton precum reviste, ziare, maculatură, plicuri; cutii, fotografii, cartoane de ouă, cutii de pizza, cutii de carton de băuturi (tetrapack) etc. (se colectează uscate)

NU pot fi aruncate în containerul albastru produse din hârtie și carton ce conțin reziduuri de mâncare, hârtie de ambalat lucioasă.

* Deșeurile din STICLĂ se colectează în containerele verzi.

ATENȚIE! Ambalajele din sticlă se clătesc înainte de debarasare.

Pot fi aruncate în containerul verde ambalaje din sticlă (fără capac), geamuri, borcane (fără capac), damigene, ambalaje din sticlă de la produse cosmetice etc.

NU pot fi aruncate în containerul verde oglinzi, produse din porțelan, ceramică, cristal/vase rezistente la căldură etc.

Back To Top