Categorie: Știri locale

COomitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sinaia a adoptat sâmbătă măsuri suplimentare de siguranţă, după ce deschiderea sezonului schiabil a atras un număr foarte mare de turişti. Ca să se asigure că oamenii respectă regulile de protecţie şi distanţare impuse în contextul pandemiei, autorităţile au solicitat şi suplimentarea efectivelor care asigură ordinea publică.

 

"În această dimineață a avut loc o întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) care a decis implementarea imediată a unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecției cu Covid19 în zonele aglomerate ale domeniului schiabil. La întâlnire au fost prezenți Primarul orașului Sinaia, dl Vlad Oprea, Prefectul Județului Prahova, dl Cristian ionescu, reprezentanți ai Jandarmeriei Naționale și Montane, Politiei Naționale și Locale, Salvamont, Pompieri și ai Administrației Domeniului Schiabil. În urma discuțiilor, Președintele CLSU Sinaia (Comitetul local pentru Situații de Urgență) Primarul orașului Sinaia Vlad Oprea a solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani și poliție pentru asigurarea respectării măsurilor anti Covid la Cota 1000, 1400, 2000 și în Valea Soarelui și Valea Dorului. Mai mult, în vederea asigurării măsurilor de protecție, Comitetul a decis în acastă dimineață să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte", a anunţat Primăria Sinaia, într-un comunicat de presă.

 
"S-a decis, începând cu data de 21decembrie 2020 deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar și crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecția strazilor Drum Nou Cota 1400 si Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri traficul va fi fluidizat pe durata Sarbatorilor iar numărul locurilor de parcare va crește. De asemenea, toți operatorii pe cablu vor fi obligați să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri și parapeți dar și să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanțare și mască", a mai anunţat administraţia locală.
 
"Ca măsură suplimentară se pregătește un Proiect de Hotărâre a Consilului Local Sinaia prin care forțele de ordine să aiba posibilitatea de a aplica sancțiuni acelora care nu respectă regulile de funcționare a domeniului schiabil", se mai arată în acelaşi comunicat al Primăriei, distribuit şi pe pagina de Facebook a Serviciului Salvamont Sinaia.

Back To Top