Categorie: Știri locale

Campania demarată de Primăria Ploiești, “Ploieșteni cu care ne mândrim” (VEZI DETALII), continuă, astăzi, cu un nou episod dedicat tinerilor de elită ai municipiului.

 

Fost elev al Colegiului Național Mihai Viteazul din Ploiești, Matei Costin Banu este unul dintre ploieștenii cu care, fără îndoială, orașul nostru se mândrește. Palmaresul său include Mențiune și Medalie de Argint la Olimpiada Națională de Informatică (2016 și 2017), Medalie de Bronz la Olimpiada Națională de Informatică, în 2018, Locul II  și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (faza internațională), Premiul I la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe (faza națională), în 2019.

“Dorința sa de a cunoaște, de a ști, a venit cu o nouă provocare care l-a cucerit de îndată:  LINGVISTICA. Un domeniu mai puțin cunoscut, care solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute. Este un  domeniu care ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită, prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea, cu uşurinţă, a oricărei limbi.

Iată-l, astfel, câștigător, pentru întâia dată, la această nouă disciplină, în 2017: Premiul I la Olimpiada Națională și Medalie de Bronz la faza internațională a acestui concurs. Succesele nu întârzie să apară și în anii următori: Premiul III la Olimpiada Internațională din 2018, Premiul II la faza națională și Medalie de Bronz la Olimpiada Internațională, în 2019, din Coreea de Sud”, au punctat reprezentanții Primăriei Ploiești.

În prezent, Matei este student, în anul II, la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Back To Top