Categorie: Știri locale

Livia Maria Botică, sportiva legitimată la CSM Ploiești și antrenată de Adrian Pârlogea și Titi Tudor, este noua campioană europeană la box “+80 kg”, dar și singura reprezentantă a României care a ajuns în finalele de la Sofia.

 

„A făcut un meci excelent, din toate punctele de vedere! Mi-a promis că va da totul în ring pentru a devene campioană europeană, iar astăzi s-a ţinut de cuvânt. Sunt atât de fericit, că nici nu ştiu pe unde merg”, a spus, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul-coordonator al secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor.

“Legitimată la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, Livia Maria Botică a devenit, în luna decembrie a acestui an, campioană europeană de junioare la categoria «+80 kg», confirmând performanţele din ultimii doi ani, în care a fost campioană naţională (2019 şi 2020) şi câştigătoare a Cupei României (2020).

Antrenată de Adrian Pârlogea și de Titi Tudor - celebrul antrenor care și-a pus amprenta și pe excepționala carieră a lui Leonard Doroftei, Livia Maria Botică s-a impus în finala de la Sofia în faţa polonezei Weronika Bochen, la capătul unui meci abordat perfect din punct de vedere tactic, fapt ce i-a determinat pe arbitri să-i acorde victoria, în unanimitate, cu scorul de 5-0.

În semifinale, Livia Botică trecuse de reprezentanta Ucrainei, Polina Chernenko, prin RSC (Referee Stop Contest).

Ea a fost singura reprezentantă a României care a ajuns în finale, reuşind să meargă până la capăt şi să asculte imnul naţional de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, precizează reprezentanții Primăriei Ploiești care, datorită performanței obținute, i-au acordat Liviei un loc în galeria ploieștenilor cu care ne mândrim.

Back To Top