Categorie: Știri locale

Artiștii Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești lansează un nou proiect prin care își propun să aducă muzica clasică, jazz-ul și folclorul cât mai aproape de tineri.

 

„Muzica ne unește” este o inițiativă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” desemnată câștigătoare în cadrul Concursului Proiectelor Sociale si Culturale ale PAO LuKoil în România. „În perioada februarie - iunie 2021, Filarmonica ploieșteană va organiza o serie de concerte lecție de muzică clasică, folclor și jazz, susținute de formațiile proprii, în patru localități din județul Prahova: Telega, Brazii de Jos, Corlătești și Ploiești. Proiectul se adresează în special elevilor din mediul rural, care nu au oportunitatea de a participa la acest gen de concerte susținute de artiști profesioniști. Totodată, cei prezenți vor primi informații de calitate despre componența unei orchestre simfonice, despre muzică și instrumentele muzicale, despre tradițiile populare din diferite zone ale României și despre istoria jazz-ului. Toate aceste informații, împreună cu o scurtă descriere a istoriei locurilor unde caravana muzicii va poposi, dar și cu o scurtă prezentare a istoriei petrolului în județul Prahova, vor fi inserate într-o broșură pe care o va primi fiecare elev. De asemenea, întreg materialul va fi înregistrat pe DVD, împreună venind în completarea curriculei școlare pentru elevi și constituind un bun material didactic”, au anunțat reprezentanții Filarmonicii Ploiești.

Aceștia își doresc ca, prin noul lor proiect, să susțină educația non-formală în rândul elevilor, să sprijine cadrele didactice cu materiale pentru lecțiile de educație muzicală, contribuind astfel la dezvoltarea comunității din care aceștia fac parte.

Acțiunile sunt susținute de Consiliul Local Ploiești și se vor desfășura în parteneriat cu Asociația Folclorică „Doina Prahovei”, Primăria Comunei Berceni, Primăria Comunei Telega, Căminul Cultural Brazi și Liceul Tehnologic de Servicii „Sf. Apostol Andrei” din Ploiești.

Back To Top