Categorie: Știri locale

Reprezentanții Gondolei Sinaia au anunțat, în contextul numeroaselor atenționări meteo care au vizat zona montană, măsuri pentru siguranța turiștilor. Cei care vor insista să urce pe munte în condiții meteo dificile o vor face pe propria răspundere.

 

“Având  în vedere că  altitudinea și poziționarea  muntelui  determină  vânt  în  rafale puternice cu direcții variabile, astfel încât instalațiile de transport pe cablu nu pot funcționa, iar schiul în siguranță și în limita de  confort devine imposibil, vă informăm că, în caz de alerte meteo care determină funcționarea la limită sau închiderea instalațiilor de transport pe cablu, odată cu actualizarea stării pârtiilor și a instalațiilor de transport pe cablu,  transmise prin canalele de comunicare, NU  vă recomandăm achiziționarea cartelelor tip skipass.

 În cazul în care, insistați în achiziționarea cartelelor de tip skipass, veți completa o DECLARAȚIE care să ateste faptul că ați fost informat complet cu privire la condițiile meteo. Prin semnarea acestui document veți renunța la orice pretenție privind restituirea contravalorii skipass-ului achiziționat pe propria răspundere.

 În cazul achiziționării cartelelor online, cumpărătorul își asumă riscul nerestituirii contravalorii lor, odată cu activarea acestora, la prima trecere prin porți”, au precizat aceștia, în plină alertă cod portocaliu pentru zona montană înaltă.

Și condițiile la achiziționarea online a cartelelor sunt formulate în acest sens. “Pentru achiziționarea tichetelor online (cu ridicarea cartelelor de la ticketbox-ul aflat la Cota 1000 - stația de plecare, zonă casierii), vă rugăm să verificați Termenii și Condițiile înainte de finalizarea operațiunii.

TUS nu va restitui contravaloarea tichetelor tip skipass, în cazul în care consumatorul alege să achiziționeze și, ulterior să valideze cartela deși operatorul TUS informează pe canalele de comunicare oficiale (site www.sinaiago.ro și pagina de facebook Gondola Sinaia)  că instalațiile funcționează la limită/ există o probabilitate mare de închidere a instalațiilor de transport pe cablu din cauza vremii nefavorabile/ recomandă achiziționarea cartelelor pe puncte .

Validarea cartelei în condițiile descrise mai sus echivalează cu renunțarea consumatorului la orice pretenție de restituire a contravalorii cartelei tip skipass achiziționată online” continua anunțul de pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Back To Top