Categorie: Știri locale

O fetiță de 6 ani a căzut din telescaun, vineri, în zona Valea Soarelui din Sinaia.

 

Copilul ar fi căzut de la o înălțime de patru metri, scrie News.ro, care menționează că fetița era însoțită de adulți și se afla în timpul antrenamentului, la schi, cu lotul Clubului Carpaţi Sinaia.

Sursa citată scrie că starea fetiției este bună, urmând ca aceasta să fie supusă unor investigații medicale amănunțite. Imediat după incident, copila a fost dusă la cabinetul Salvamont de la Cota 1400, autoritățile solicitând, totodată, intervenţia unui elicopter.

Update: Salvamont Sinaia a anunțat că a intervenit în acest caz după o solicitare primită în jurul orei 11.00. "Astăzi la ora 11:08 am fost anunțați că o fetiță a căzut din telescaun în Valea Soarelui în dreptul pilonului IV. În doar 4 minute de la primirea primului apel, echipa de intervenție a ajuns la locul accidentului. După evaluarea inițială am constatat că fetița de 6 ani este conștientă și comunicativă, dar a suferit un traumatism forte de coloană vertebrală lombo-sacrată. Prin urmare am solicitat prin Serviciul de Urgență 112 transportarea cu elicopterul la un spital de specialitate. Respectând toate protocoalele de intervenție, în astfel de cazuri, echipa Salvamont Sinaia, a transportat-o în siguranță până la Cota 1400, de unde a fost preluată de un elicopter SMURD. La momentul preluării starea ei era stabilă. Îi dorim sănătate și revenire ușoară pe pârtie!", au transmis reprezentanții Salvamont Sinaia.

 

Foto ilustrație

Back To Top