Categorie: Știri locale

Peste 20 de camioane, TIR-uri şi maşini mici au luat parte la un marş de protest, astăzi, pe Drumul Naţional 1A, în Prahova. Transportatorii au mai multe nemulţumiri, principalele fiind legate de formula de calcul aplicată de ANAF la impozitare, considerată o tehnică abuzivă, şi de restricţiile impuse recent pe DN1, la podul din Azuga.

Potrivit Agerpres, protestatarii au circulat cu viteză redusă pe ambele sensuri de mers ale DN1A. Astfel, pe sensul către Ploieşti au participat la aşa-zisul marş 12 ansambluri de vehicule, iar pe sensul opus au circulat 6 TIR-uri şi 3 autoturisme.

Transportatorii sunt nemulţumiţi din cauza sistemului de impozitare din domeniu şi reclamă că ANAF a comis un abuz prin impozitarea diurnelor externe.

Deloc mai prejos, ei reclamă şi problemele de infrastructură rutieră, cel mai recent exemplu vizând închiderea podului de la Azuga, de pe DN1, pentru vehiculele de mare tonaj, ceea ce înseamnă că firmele care au puncte de lucru la nord de zona restricţionată nu mai au altă variantă mai rapidă de a circula spre Ploieşti sau spre Capitală decât cu un ocol pe la Săcele.

(Foto: captură ecran; Sursă: grup Facebook Info Trafic Prahova / George Prisnel)

Back To Top