Categorie: Știri locale

Aproximativ 20 de percheziții au loc miercuri dimineață, în Prahova, acțiunea derulându-se, se pare, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal legat de alegerile locale din septembrie anul trecut.

Potrivit unor surse citate de ziarulincomod.ro, perchezițiile derulate de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IJP Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, l-ar viza inclusiv pe primarul comunei, liberalul Marian Voicu, dar și mai mulți angajați ai administrației locale.

Pe 26 octombrie 2020, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la o infracţiune de falsificare a înscrisurilor electorale comisă în Ciorani la alegerile din 27 septembrie. Cauza a fost deschisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, iar probele au fost depozitate la arhiva Judecătoriei, într-o clădire luată în primire de la administraţia locală.

La începutul lunii martie, însă, procurorii au anunțat deschiderea unui nou dosar penal după ce, în cursul lui februarie, anchetatorii au fost sesizați cu privire la faptul că, anterior, o persoană necunoscută ar fi pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru de violare a sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară (VEZI DETALII), buletinele de vot care ar fi fost sustrase fiind, de fapt, probe în ancheta menționată anterior.

Update: Dosar de fraudă electorală, în Prahova. Membrii unor secții de votare, acuzați că au falsificat procesele verbal, la alegerile locale

 

Ilustrație arhivă

Back To Top