Categorie: Știri locale

Garda de Mediu a amendat cu 100.000 de lei Primăria Urlaţi, după ce mai multe deşeuri descoperite la finalul lunii mai pe un teren viran au fost incendiate în loc să fie strânse.

Amenda vine după ce, la controlul iniţial, administraţia locală fusese sancţionată cu 50.000 de lei. Informaţia a fost făcută publică de senatorul de Prahova Aurel Oprinoiu, preşedintele Comisiei de mediu din Senat, acesta anunţând şi că lucrează la un proiect legislativ care să permită sancţionarea primarilor, nu a primăriilor, pe ideea că, în prezent, amenzile pentru problemele de mediu care afectează cetăţenii ajung să fie plătite, practic, tot de cetăţeni.

"Primăria Urlați o ține din amendă în amendă, din cauza repetatelor încălcări ale legislației de mediu. 50.000 lei a fost amenda pe care comisarii Gărzii de Mediu Prahova au dat-o administrației locale, după controlul de la finalul lunii mai, în care au descoperit pe malul stâng al râului Cricovul Sărat depozite ilegale de deşeuri, acoperite cu pământ și nisip. Astăzi, Primăria Urlați a primit o amendă de 100.000 lei, pentru că, în loc să ecologizeze malul Cricovului, așa cum impuneau măsurile după primul control, a dat foc deșeurilor", a scris parlamentarul USR.

Back To Top