Categorie: Știri locale

Ziua Eroilor, celebrată anual, de sărbătoarea Înălțării Domnului, a fost marcată, astăzi, și în comuna prahoveană Dumbrava, unde locuitorii, inclusiv numeroși elevi, dar și reprezentanți ai autorităților locale au cinstit amintirea celor care au contribuit cu jertfa lor la scrierea istoriei românilor.

Cu prilejul acestei zile, primarul din Dumbrava, Marian Apostol, a transmis un îndemn la prețuirea sacrificiului făcut de cei ce au plătit cu viața pentru țara pe care o avem astăzi. Memoria lor trebuie cinstită cu respect, dar și cu efortul de a continua să construim România, pentru viitoarele generații.

“România modernă, țara în care ne bucurăm astăzi de libertate şi democraţie, tara în care ne putem vorbi limba strămoșească, fără opreliști, înseamnă sacrificiul generațiilor de eroi care, nu de puţine ori, au apărat idealurile naţiunii cu preţul vieţii lor. În urma acestora, au rămas familii îndurerate, copiii nemângâiaţi şi o ţară demnă, în care trebuie să construim împreună, pentru viitorul copiilor noştri. 

Lor, eroilor căzuți în războaiele istoriei, lor, celor 30 de eroi căzuți sub drapel în teatrele de operații din prezent, le datorăm respectul nostru.

Cu gândul la ei și cu o lacrimă in suflet, astăzi, de Ziua Eroilor Neamului şi de Înălţarea Domnului, le aducem un pios omagiu, angajându-ne solemn să le păstrăm vie amintirea, acum și în veci.

Glorie eternă Eroilor României!” este mesajul transmis, astăzi, de administrația locală a comunei Dumbrava.

Back To Top