Categorie: Știri locale

Afectat de o alunecare de teren, care a dus la ruperea unei porţiuni pe aproape jumătate din lăţimea carosabilului, Drumul Judeţean 219 din Prahova, din zona Predeal Sărari, va fi inclus într-un program de consolidări, însă până atunci primul pas, făcut de urgenţă astăzi, a fost delimitarea zonei afectate şi punerea în siguranţă a şoselei.

Pentru o perioadă, pe aici se va circula pe o singură bandă, alternativ. Echipa de muncitori trimisă luni de Consiliul Judeţean Prahova a instalat semafoare, pentru dirijarea traficului, şi a amenajat un "lanţ" din bolarzi de plastic şi un parapet metalic, pentru delimitarea zonei unde terenul a luat-o la vale. "Imagini de pe DJ 219, dintre Zâmbroaia și Predeal Sărari, în urma intervențiilor de urgență ale CJ Prahova pentru asigurarea măsurilor de siguranță. Vă reamintim că se circulă, în continuare, cu restricții din cauza unei alunecări de teren care a afectat grav o bandă de mers", a fost mesajul care a însoţit fotografiile publicate luni de CJ Prahova. Înainte de începerea lucrărilor va fi nevoie de o expertiză privind starea terasamentului, în condiţiile în care aici, ţinând cont de relieful zonei, va fi nevoie de lucrări de consolidare, au mai explicat autorităţile judeţene.

Apariţia rupturii a fost constatată duminică de reprezentanţii Consiliului Judeţean, după o perioadă de ploi abundente în Prahova. În primă fază, până la instalarea balizelor, zona fusese "semnalizată" cu crengi şi bandă reflectorizantă.

Back To Top