Mandatul lui Bogdan Davidescu, din nou castigator al alegerilor de la Sotrile, nu va fi validat de instanta
Categorie: Știri locale

Aproape 70% dintre alegătorii din comuna Șotrile s-au prezentat la urne, duminică, pentru alegerea primarului, în cadrul scrutinului parțial organizat după ce mandatul câștigătorului din septembrie a fost invalidat de instanță.

Bogdan Davidescu, fost primar PSD la Șotrile, și-a pierdut mandatul după condamnarea sa definitivă pentru pornografie infantilă. Asta nu l-a împiedicat să candideze, din nou, în septembrie, ca independent, într-o localitate în care PSD nu a avut candidat. A câștigat din nou, însă mandatul său a fost invalidat de instanță, din cauza aceleiași condamnări.

Duminică, pe 27 iunie, la Șotrile a fost organizată o nouă rundă de alegeri, pentru alegerea primarului. Și de această dată, social-democrații au rămas în afara cursei, în schimb și-a depus candidatura, tot ca independent, Bogdan Davidescu. Potrivit informațiilor publicate de Biroul Electoral Central, acesta a avut cel mai bun scor la trei dintre cele cinci secții de votare din localitate, iar la închiderea urnelor totalul voturilor în favoarea sa a fost de 844 (47,79%), față de 702 câte a obținut principalul său contracandidat, Gabrel Broșteanu (PNL).

Gheorghe Preda, candidatul PMP, a obținut la scrutinul de duminică 184 de voturi, iat Ionuț Mosor (AUR) doar 36 de voturi.

Un nou scrutin la Șotrile, cel mai probabil înainte de finalul anului

În condițiile în care, se pare, interdicția de exercita o funcție publică nu a expirat, pentru Bogdan Davidescu, cel mai probabil mandatul acestuia nu va fi validat de instanță nici de această dată, iar la Șotrile vor fi organizate din nou alegeri locale parțiale, în cel mult jumătate de an. Din septembrie și până în prezent, comuna este condusă de viceprimarul care a preluat atribuțiile primarului și care îl are consilier pe Bogdan Davidescu.

Trebuie notat că întreaga situație este în atenția întregii comunități locale,drept dovadă interesul crescut reflectat în prezența la urne. Până la ora 21.00, aceasta a ajuns la 69,97%. 1.820 de persoane și-au exercitat dreptul la vot, duminică, la Șotrile, din totalul de 2.601 alegători înscriși pe listele electorale.

Back To Top