În perioada 23.07.2021, orele 11:00 – 25.07.2021, orele 21:00 (cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade), circulația rutieră va fi închisă pee mai multe trasee, pentru trofeul Sinaia
Categorie: Știri locale

Sinaia va fi, pe 24 și 25 iulie, gazdă pentru cursa “Trofeul Sinaia”, a XII-a ediție a întrecerii reprezentând a V-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Costă 2021.

Restricții de circulație, pe Valea Prahovei, între 23 și 25 iulie

IJP Prahova a anunțat că, în perioada 23.07.2021, orele 11:00 – 25.07.2021, orele 21:00 (cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade), circulația rutieră va fi închisă astfel:

-              Bulevardul Carol I, pe sectorul de drum dintre strada Aosta și Bulevardul Ferdinand, strada O. Goga, strada Eroilor pentru organizarea parcului închis și cel de service.

-              Traseul de competiție: Străzile Eroilor, Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400 (între Restaurant Taverna Sârbului- Taverna Schiori), pentru zilele de sâmbătă, 24 iulie, în intervalul orar 05:00-20:00 și duminică 25 iulie 2021, în intervalul orar 05:00-19:00.

transport calatori restrictii sinaia

Rute alternative, pe durata “Trofeului Sinaia”

> Pentru acces în străzile Sportului , Tisei, Trandafirilor, Drum Nou Cota 1400: Bulevardul Ferdinand- strada Opler- Drum Forestier Vulparie- Drum Cota 1400

> Pentru acces în cartierul Furnica: Bulevardul Carol I- strada Cuza Vodă/ strada Mihail Kogălniceanu- strada Gheorghe Doja / strada Aosta- Drum Nou Cota 1400

> Pentru acces către Brașov/București: Bulevardul Carol I –strada Pieței- Calea Prahovei.

restrictii circulatie trofeul sinaia

“Măsurile privind desfășurarea evenimentului în parametrii de maximă siguranță și fluență, vor fi asigurate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova,  pe toată perioda desfășurării concursului acționând aproximativ 40 de polițiști”, menționează reprezentanții IJP Prahova.

Ultimele pregătiri pentru Trofeul Sinaia

Competiția va debuta sâmbătă dimineață cu manșe de recunoaștere și antrenamente cronometrate. Duminică vor avea loc cele 2 manșe ale concursului propriu-zis, urmate de festivitatea de premiere.

„Pentru siguranța piloților și a spectatorilor în zonă vor fi montați 200 de baloți de paie, 20 de parapete de beton, 800 de cauciucuri și vor fi întinși 15 km de bandă de delimitare. Organizatorii, Primăria Sinaia, Clubul Sportiv Carpați Sinaia sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) vă invită la unul dintre cele mai așteptate evenimente care se desfășoară în stațiunea Sinaia, după reluarea acțiunilor sportive în aer liber. Pentru a nu exista evenimente nedorite vă rugăm să respectați cu strictețe  regulile de igienă și distanțare impuse, dar și indicațiile organizatorilor”, au transmis reprezentanții Primăriei Sinaia. 

Etapa de la Sinaia, singura pe circuit urban a Campionatului Național de Viteză în Coastă

Trofeul Sinaia, cursă ajunsă la a XII-a ediție, se va desfășura în perioada 24 – 25 iulie și este singurul raliu pe circuit urban din Campionatul Național de Viteză în Coastă. “Trofeul Sinaia a fost și va rămâne un punct de reper al concursurilor de viteză. Bine ancorată în trecut, încă de la primele ediții desfășurate în perioada interbelică, competiția va încerca și în acest an, după o pauză nedorită, să se ridice la cele mai înalte pretenții în materie de piloți, mașini și spectacol automobilistic. Vreau să aduc în amintirea tuturor numele celui care a fost alături de noi în fiecare an, cetățean de onoare al orașului, domnul Marin Dumitrescu, unul dintre pionierii curselor auto din Sinaia, care din păcate ne-a părăsit la venerabila vârstă de 102 ani. Anul acesta suntem pregătiți pentru 2 zile de concurs la viteze amețitoare, pe un traseu urban, similar cu cel din Monte Carlo. Urez tuturor concurenților succes și vă invit pe toți la acest eveniment”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

program trofeul sinaia

Back To Top