anpc controale supermarketuri Ploiești
Categorie: Știri locale

Șapte supermarketuri din Ploiești, aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA, au fost controlate miercuri de ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. În urma verificărilor, comisarii au aplicat amenzi de aproape 200.000 de lei, au retras de la comercializare aproximativ trei tone de alimente și au închis mai multe raioane, potrivit unui comunicat de presă transmis în urma acțiunii.

Verificările au fost efectuate de echipele de reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova, coordonate de Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, și directorul general ANPC, Paul Anghel. Verificările au avut loc pe 3 noiembrie 2021.

Magazine Profi, Penny, Lidl și Carrefour, în atenția ANPC

“Au fost controlate 7 magazine aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale și cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 180.000 lei.

 Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus:

- oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.

- oprire temporară de la comercializare 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei

- 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie

- 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificație, preparate din carne și produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni”, a informat ANPC, joi dimineață.

Ce au găsit comisarii în magazinele verificate

“Neregulile constatate de comisari au fost:

- legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate

- comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită

- nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro,

- nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte

- tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era  curățat corespunzător;

- prezența, sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcționarea defectuoasă a agregatului frigorific,

- în spștiile de producție a pâinii si a produselor de panificatie, precum și în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezența mustelor

- sistemul de ventilație era necurarat, prezentând masive depuneri de praf și grăsime

- utiizarea unor rasteluri și a unor tăvi ruginite și deteriorate”, se mai arată în comunicatul de joi al ANPC.

Și Piața La Cocoș a fost veificată, miercuri, de comisarii de la Protecția Consumatorilor, mai multe standuri ale unor operatori economici fiind închise.

Foto: ANPC

Back To Top