carantină sofer beat campina
Categorie: Știri locale

Un prahovean a fost reținut azi-noapte, la Câmpina, după ce a fost depistat conducând deși nu avea permis și se afla sub influența alcoolului. Polițiștii l-au oprit după o urmărire prin municipiu, constatând nu numai că acesta era beat și nu avea dreptul să conducă, ci și că ar trebuit să se afle acasă, pentru că era în carantină.

“Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului.

VEZI ȘI: Un șofer și-a blocat volanul mașinii cu o sticlă și s-a mutat pe bancheta din spate. "Aventura" s-a terminat în șanț (video)

Polițiștii au pornit în urmărirea șoferului folosind semnalele acustice și luminoase reușind să-l oprească la scurt timp.

Cu ocazia legitimării acestuia s-a constatat faptul că bărbatul domiciliat în comuna Poiana Câmpina nu deține permis de conducere eliberat de autoritățile române”, au anunțat reprezentanții IJP Prahova.

“Șoferul” beat prin la Câmpina era, de fapt, în carantină

Iar din acel moment, descoperirile s-au ținut lanț. Omul era beat și nici nu avea că să caute pe stradă, pentru că era în carantină, precizează IJP Prahova:

“Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că persoana în cauză se află în perioada de carantină, fiind aplicate astfel măsuri în consecință conform Legii nr.55/2020”.

Individul a ajuns după gratii

Față de bărbatul din Poiana Câmpina a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului, mai menționează reprezentanții IJP Prahova. 

Foto ilustrație

Back To Top