Categorie: Știri locale

politia-echipaj-auto_thumbPoliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat astăzi o acţiune împreună cu reprezentanţi ai R.A.R. Prahova şi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, în vederea prevenirii şi combaterii transportului rutier de mărfuri şi persoane, şi a ilegalităţilor comise cu produse accizabile.

Echipele mixte au acţionat în zone pretabile la comiterea acestui gen de infracţiuni, astfel că filtre rutiere au fost instituite pe D.N. 1 A, în localitatea Boldeşti Scăeni, pe D.N. 1 A, în cartierul „Ploieşti Vest”,  pe D.N. 72, în zona „Crângul lui Bot”, în localitatea Albeşti, la intersecţia D.N. 1 B cu D.N. 1 D şi pe  D.N. 1, în  localitatea Băneşti.

Principalele abateri constatate au vizat starea tehnică a autovehiculelor şi nerespectarea legilaţiei în domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane. Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale şi a fost întocmit un dosar penal. Totodată, au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare auto, un permis de conducere şi două plăcuţe de înmatriculare.

De asemenea, au fost imobilizate pentru cercetări două autocamioane şi au fost ridicate în vederea confiscării cantităţile de 6.000 de litri de solvent, 800 ţigarete, vin în valoare de aproximativ 2.000 de euro şi 2.000 kg de cartofi, produse care erau transportate fără a fi deţinute documente legale în acest sens.

Back To Top