măști de protecție
Categorie: Știri locale

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a anunțat că a recepționat 36.000 de măști care vor fi distribuite începând de marți.

“La Inspectoratul Școlar Județean Prahova au fost recepționate 36.000 de măști de protecție, care urmează a fi distribuite începând de marți, 11 ianuarie”, a anunțat ISJ Prahova într-un comunicat de presă.

Este vorba despre o parte din cele un milion de măști la care făcea referire ministrul Educației, duminică.

VEZI ȘI: În școli au fost distribuite un milion de măști de protecție

“Aș fi preferat să existe teste în școli. Am cerut de mult timp să existe teste în școli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli. Am cerut de asemenea și să existe măști de protecție în școli, iar astăzi (duminică – n.r.) au fost distribuite în școlile din România 1 milion de măști pentru debutul săptămânii. Urmează alte aprovizionări”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară, la Digi 24.

La nivelul județului, cel puțin, măștile de protecție distribuite de astăzi ar fi suficiente pentru câteva ore, pentru mai puțin de jumătate dintre elevi. În Prahova sunt în jur de 30.000 de copii în învățământul primar, 26.000 la gimnaziu și peste 20.000 în învățământul liceal și profesional.

Back To Top